Teka nu ook in Nederland verkrijgbaar

0

Tijdens de Küchenmeile konden retailers kennismaken met TEKA, in Nederland verkrijgbaar via Hanant Benelux. Na vijftien jaar maakt het apparatenmerk nu een comeback op de Nederlandse keukenmarkt. Global International Training Manager Ruud Luiken vertelt wat TEKA anders maakt dan andere merken in het middensegment.

Het eerste wat opvalt aan de presentatie tijdens de Küchenmeile in Duitsland is dat de keukenapparaten van TEKA allemaal iets bijzonders lijken te hebben. Opvallende functies die nieuwsgierigheid wekken. “Dat verwacht je eigenlijk helemaal niet in de prijscategorie waarin het merk valt”, vertelt Luiken. “Voor de verkoop is het handig, want is het zijn natuurlijk functies die je een goed verhaal geven richting de klant. Dat biedt ontzettend veel verkoopmogelijkheden.”   

Pocheren en confituren 

Een relatief nieuw apparaat dat laat zien hoe je met specifieke functies kunt opvallen, is de DirectSense inductiekookplaat. De rijstkoker kan de deur uit, want er zit een rijstfunctie op die het apparaat automatisch uitschakelt zodra de rijst gaar is. 

De kookplaat heeft negen voorgeprogrammeerde functies, waaronder voor pocheren en konfijten. Iedere functie is weer handig voor meerdere recepten. Zo is de pocheerstand ook handig voor het gecontroleerd stomen van aardappelen. De confituurfunctie van 80°C kan gebruikt worden voor het maken van jams en sauzen. 

Sensoren van de intelligente inductiekookplaten van TEKA houden de temperatuur constant en zorgen ervoor dat het voedsel niet kan aanbranden. 

Luiken: “Ik moet zeggen dat het productprogramma wel heel bijzondere producten bevat en wat me ook opviel: De Spaanse designer die aan het hoofd van het ontwerpteam staat, heeft zelfs prijzen gewonnen met zijn producten voor TEKA. Zo ontwikkelde hij onder meer de nieuwe bedieningsknoppen bij gaskookplaten die ook handig te gebruiken zijn en een betere grip hebben.” 

Volautomatisch  

pocheren en konfijten  

TEKA MaestroPizza oven

Pizza-oven 

De ovens in het assortiment hebben ook ieder hun eigen kenmerkende functie. De MaestroPizza is bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld voor pizzaliefhebbers. En ontworpen samen met echte pizzabakkers van gerenommeerde restaurants.  

De oven kan een temperatuur van 340 graden bereiken die nodig is om pizza te bereiden en kan deze anderhalf uur vasthouden. Pizza’s zijn op deze temperatuur binnen drie of vier minuten gaar. Dat betekent dat zelfs grote gezinnen of gezelschappen in korte tijd samen kunnen genieten van zelfgemaakte pizza’s. 

De oven wordt geleverd met de benodigde accessoires, zoals een pizzasteen die het vocht van het deeg absorbeert. Hierdoor krijgt de pizza een krokante bodem. Als accessoire wordt ook een metalen schep meegeleverd om de pizza uit de oven te halen. 

TEKA HSB 646 AirFry oven

AirFry functie 

Een ander relatief nieuw apparaat in het assortiment is de AirFry-oven voor bakken van frietjes en snacks zonder olie. De TEKA HSB 646 is hiervoor uitgerust met FryMaster Box, een speciaal geperforeerde bakplaat voor een goede luchtcirculatie. Zo kunnen de frietjes gelijkmatig garen en hoeven ze niet omgekeerd te worden. 

De oven is verder uitgerust met SurroundTemp-technologie, een extra verwarmingselement in het achterpaneel dat ervoor zorgt dat voedsel op een gelijkmatige temperatuur wordt bereid. Bovendien heeft de HSB 646 een rooster met een groot oppervlak. Dankzij het bruto volume van zeventig liter kan in de AirFry oven dertig procent meer voedsel worden bereid dan in vergelijkbare TEKA-modellen. 

“Prettig om aan de klant te melden, is dat de ovens ook nog eens energielabel A hebben gekregen. Dus hoewel ze wel over veel functies beschikken, verbruiken ze relatief weinig energie.” 

 

  

 

Comments are closed.