Teka oven speciaal gemaakt voor steakliefhebbers

0

In de nieuwe SteakMaster oven is het mogelijk om de perfecte steak te grillen, belooft fabrikant Teka. Samen met professionele chefs heeft de fabrikant een technologie ontwikkeld waarmee een stuk vlees grillen niet meer mis kan gaan.

 

“Het geheim van een perfecte steak zit hem in de hoge temperaturen tijdens de bereiding”, aldus de ontwikkelaars. “Met de SuperPowerfull-Grill bereikt de SteakMaster 700 graden Celsius en zo ontstaat een perfect resultaat met restaurant kwaliteit.”

 

Het bakproces

De eerste stap ter bereiding van de perfecte biefstuk is de temperatuurregeling van het vlees. Dit betekent dat het vlees voor het grillen al op temperatuur moet worden gebracht. De ideale temperatuur ligt tussen de 35 en 40 graden Celsius.

Vervolgens moet het apparaat een combinatie maken van de perfecte grill-temperatuur en tijd. Daardoor karamelliseert het vlees en krijgt het een knapperige korst. Deze reactie wordt het Maillard-reactie genoemd. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller dit proces op gang wordt gebracht.

De SteakMaster beschikt over 20 automatische programma’s voor verschillende vleessoorten. Verder is het apparaat een complete multifunctionele oven voor dagelijks gebruik. Door de standaardmaat van 60 cm past de oven in iedere inbouwkeuken.

 

 

Leave A Reply