Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • Tot 2500,- subsidie voor digitaliserende MKB’ers
    • Vijf nieuwe boeken over eten
    • Vloerenfabrikant COREtec dit najaar op vier beurzen aanwezig
    • DKG Groep krijgt Groene Pluim
    • Nederlanders stellen grote aankopen uit
    • Arte bouwt verder aan duurzame toekomst
    • RAK Ceramics neemt kranenspecialist Kludi over
    • Falmec Nederland kijkt positief terug op EuroCucina
    Keuken & Design
    • Home
    • Markt
      • Awards
      • Evenementen
      • Financieel
      • Keukenmarkt
      • Woningmarkt
      • Literatuur
    • Interieur
      • Smart
      • Verlichting
      • Wanden en vloeren
    • Producten
      • Apparatuur
      • Keukens
      • Kranen
      • Spoelbakken
      • Werkbladen
    • Designers
    • K&D Wiki
    • Adverteren
    • Abonneren
    Keuken & Design
    Home » Berichten » The Envol Project: een HIMACS keuken met de natuur als uitgangspunt

    The Envol Project: een HIMACS keuken met de natuur als uitgangspunt

    Designer Charlotte Raynaud Hegenbart heeft voor haar nieuwe keukenontwerp de natuur als inspiratiebron gebruikt en HIMACS als basismateriaal.

    Het kookeiland van The Envol Project heeft een opvallende vorm. Door de diagonale lijnen zit er beweging in het ontwerp. Hegenbart heeft vervolgens gekozen voor verschillende tinten HIMACS en metalen details. De achterwand is bekleed met fineer van iepenhout.

    “The kitchen is the centre of the home and its design should encourage people to move around, spend time together and enjoy good company. A kitchen should be beautiful to look at as well as welcoming and functional. The design of a kitchen layout should leave nothing to chance.”

    – Charlotte Raynaud Hegenbart

    Het bovenblad en de bovenzijden van het eiland zijn uitgevoerd in Ispani, gekozen vanwege de gelijkmatige adering die lijkt op die van natuursteen. Voor de basis van het eiland werd Peanut Butter gekozen vanwege de gelijkenis met de natuurstenen vloer, afkomstig uit Portugal. De basis van de keuken loopt daardoor optisch over in de vloer. Het kookeiland lijkt hierdoor te zweven.

     

     

    In het kookeiland is een kookeiland en spoelbak geplaatst. Met en druk op de knop verschijnt ook het anders verborgen kruidenrek.

    Het keukeneiland was bijzonder complex om te maken, vertelt Hegenbart. Hiervoor was een 5-axis CNC Machine Center voor nodig. De CNC bewerkingsmachine maakte het ook mogelijk om de complex gevormde multiplex mallen te maken die gebruikt zijn voor het thermovormen en assembleren van het eiland.

    Gerelateerd

    Previous ArticleJohn Legend benoemd tot LG Signature ambassadeur
    Next Article “Ondernemers optimistischer voor 2022”

    Comments are closed.

    Lees K&D Online
    Premium

    De meubelmaker: Riante woonkeuken in voormalige Amsterdamse balletschool

    Veganistisch interieurdesign: wat is dat eigenlijk?

    Inge van Poppel: Wordt ook wel ‘de meubelfluisteraar’ genoemd

    Ryan Lalay: De marketeer die ook handelt in keukens

    Manja ten Berge-Hutten: 28 jaar ervaring

    Kranen van Dornbracht nu beschikbaar als BIM-data

    Bob Romijnders: “Keuken is een belangrijk puzzelstuk”

    Nanne Schuiveling: Van danseres naar interieurarchitect

    Frans Pahlplatz: “Er worden veel te veel keukens weggegooid”

    “Alsof ik naar een hele slechte film keek”

    Nieuwsbrief
    Nieuwsbrief
    Contact
    Pressure Media
    Postbus 16
    8070 AA Nunspeet
    06-18118260
    info@pressuremedia.nl
    Abonneer je op deze blog

    Wil je niet wachten tot de volgende nieuwsbrief en meteen een bericht krijgen als wij hier iets nieuws posten? Meld dan hieronder jouw email-adres aan!

    Volg ons op Instagram
    Volg ons op Instagram

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

     

    Reacties laden....