The Envol Project: een HIMACS keuken met de natuur als uitgangspunt

0

Designer Charlotte Raynaud Hegenbart heeft voor haar nieuwe keukenontwerp de natuur als inspiratiebron gebruikt en HIMACS als basismateriaal.

Het kookeiland van The Envol Project heeft een opvallende vorm. Door de diagonale lijnen zit er beweging in het ontwerp. Hegenbart heeft vervolgens gekozen voor verschillende tinten HIMACS en metalen details. De achterwand is bekleed met fineer van iepenhout.

“The kitchen is the centre of the home and its design should encourage people to move around, spend time together and enjoy good company. A kitchen should be beautiful to look at as well as welcoming and functional. The design of a kitchen layout should leave nothing to chance.”

– Charlotte Raynaud Hegenbart

Het bovenblad en de bovenzijden van het eiland zijn uitgevoerd in Ispani, gekozen vanwege de gelijkmatige adering die lijkt op die van natuursteen. Voor de basis van het eiland werd Peanut Butter gekozen vanwege de gelijkenis met de natuurstenen vloer, afkomstig uit Portugal. De basis van de keuken loopt daardoor optisch over in de vloer. Het kookeiland lijkt hierdoor te zweven.

 

 

In het kookeiland is een kookeiland en spoelbak geplaatst. Met en druk op de knop verschijnt ook het anders verborgen kruidenrek.

Het keukeneiland was bijzonder complex om te maken, vertelt Hegenbart. Hiervoor was een 5-axis CNC Machine Center voor nodig. De CNC bewerkingsmachine maakte het ook mogelijk om de complex gevormde multiplex mallen te maken die gebruikt zijn voor het thermovormen en assembleren van het eiland.

Comments are closed.