Thomas Fuhr nieuwe CEO Grohe AG

0

De raad van commissarissen heeft Thomas Fuhr benoemd als nieuwe CEO van Grohe AG. Jonas Brennwald, voormalig Chief Sales Officer, wordt Deputy CEO en treedt toe tot de GROHE Executive Board.

Thomas Fuhr

Michael Mager (Executive Director Human Resources & Organisation) en Stefan Gesing (Chief Financial Officer) blijven deel uitmaken van de executive board van GROHE. Deze benoemingen zijn per direct van kracht en volgen op het vertrek van Michael Rauterkus (huidige CEO van Grohe AG en Chief Executive Officer van LIXIL Water Technology EMEA).

Reorganisatie voor groei

“GROHE kan terugkijken op een sterke groeifase. We passen onze organisatiestructuur aan om te zorgen voor continue groei in de EMEA-regio”, zegt Bijoy Mohan, CEO van LIXIL International. “Ik ben zeer verheugd met de komst van Thomas Fuhr als de nieuwe CEO van GROHE. Hij is een ervaren en succesvolle leider in Operations & Technology en zal bijdragen aan de integratie van GROHE’s productie- en technologie in de wereldwijde activiteiten van LIXIL.”

Jonas Brennwald

Daarnaast wordt Jonas Brennwald aangesteld als deputy CEO Grohe AG en CEO van LIXIL Water Technology in EMEA. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de groei van GROHE’s activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, waarbij hij gebruik maakt van de wereldwijde capaciteiten, bedrijfsmiddelen en merken van LIXIL.

“Ik ben erg blij dat Jonas deel uitmaakt van het leiderschapsteam van GROHE en de EMEA-regio voor LIXIL Water Technology EMEA zal leiden. Hij blijft een wezenlijk onderdeel uitmaken van de groei van GROHE.” zegt Mohan. “Het verdiepen van onze klantrelaties en nog beter gebruik maken van het potentieel van ons uitgebreide netwerk in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika zal een belangrijk aspect van zijn rol zijn.”

Afscheid Michael Rauterkus

Na meer dan 12 jaar verlaat Michael Rauterkus, CEO Grohe AG, GROHE op zijn eigen verzoek. Sinds zijn aantreden in 2006, heeft Michael Rauterkus de professionalisering van de verkoop gestimuleerd en met succes bijgedragen aan de positieve ontwikkeling van het bedrijf, meldt GROHE.

Aanvankelijk was Rauterkus alleen verantwoordelijk voor de regio Centraal-Europa en Managing Director van GROHE Duitsland, maar sinds juni 2009 was hij actief als President of Europe.

In oktober 2011 werd hij Chief Sales Officer van Grohe AG, verantwoordelijk voor de regio’s EMEA en Noord- en Zuid-Amerika. In 2015 werd Michael benoemd tot CEO van GROHE.

Gedurende de laatste vijf jaar groeide GROHE in EMEA, onder leiding van Michael, tweemaal sneller dan de markt door innovatie in technologie en de introductie van complete badkameroplossingen. Met de IOT-oplossingen staat GROHE nu voorop in de sector. “We willen Michael Rauterkus bedanken voor zijn grote betrokkenheid, die de basis vormt voor GROHE’s innovatieve kracht en stabiele succes. Onder zijn leiding zijn we een wereldwijde marktleider in deze sector geworden”, besluit Bijoy Mohan.

 

 

Leave A Reply