Thuis Miele 3D-ontwerpen printen

0

Miele lanceert een aantal accessoires voor huishoudelijke apparatuur die consumenten zelf thuis met een 3D-printer kan maken. De eerste tien 3D4U accessoires zijn gratis te downloaden via het platform Thingiverse.com.

Voor de eerste serie heeft Miele zich gericht op keuken- en stofzuigeraccessoires en handige gereedschappen voor de thuiswerker. Het is mogelijk om deze ontwerpen te customizen met eigen motieven en parameters.

“Als we producten willen maken die passen bij de wensen van de consument dan moeten we flexibel zijn. Want iedereen is uniek, met specifieke wensen. Met 3D4U kunnen we daarop inspelen en iets extra’s bieden”

– David Buhl, 3D4U projectleider in de Miele fabriek in Bielefeld.

Keukenaccessoires

Voor de keuken heeft Miele een koffieclip bedacht voor het makkelijk openen en dichten van zakken koffiebonen. Met behulp van een schroefdop kan de gebruiker vervolgens makkelijk doseren.

Ook is het mogelijk om thuis je eigen dispenser te printen, een handig hulpmiddel om een motief van cacao op cappuccino te toveren of een vormpje van poedersuiker op gebak.

Geschikt voor elk type 3D-printer

Elk 3D4U accessoire bevat een beschrijving van de aanbevolen printparameters en is getest op de maakbaarheid met een zogenaamde Fused-Layer-Modeling-printer (FLM-printer). Deze produceert een stroperige draad en stapelt deze laag voor laag, totdat er uiteindelijk een van onder naar boven opgebouwd voorwerp ontstaat. Voor het 3D-printproces adviseert Miele het gebruik van filamenten van polylactide (afgekort PLA). Het materiaal is goed te verwerken op gewone 3D-printers en is voor iedereen beschikbaar.

Comments are closed.