TRÅDFRI-app wordt IKEA Home smart app

0

De TRÅDFRI-app waarmee je slimme led-verlichting kunt aansturen, wordt binnenkort de IKEA Home smart-app. Dit, omdat je met de app ook slimme jaloezieën en luidsprekers kunt aansturen.

IKEA breidt het smart home assortiment steeds verder uit en de app wordt hierop aangepast. Voor de verandering hoef je alleen een update uit te voeren voor de TRÅDFRI-app. Het is dus niet nodig om de app opnieuw te installeren op je smartphone of tablet.

Na de update kan men ook lichtstemmingen vooraf instellen, eigen licht ontwerpen en een timer instellen om de verlichting op een bepaald moment aan of uit te zetten. Tot slot is het mogelijk omde verschillende aangesloten producten te groeperen zodat wanneer de lichten aangaan, de jaloezieën omhooggaan en de muziek begint te spelen.

“We zijn onze reis binnen het slimme huis begonnen met ons slimme verlichtingsportfolio TRÅDFRI, waarbij we ook de besturings-app dezelfde naam hebben gegeven.

Nu zetten we de volgende stap: het vereenvoudigen van een slim huis voor onze klanten door geen verschillende besturingssystemen te creëren. In plaats daarvan willen we het mogelijk maken dat alle slimme producten in dezelfde app bestuurd kunnen worden en ze naadloos in huis laten samenwerken.”

— Björn Block, hoofd van IKEA Home smart.

Leave A Reply