Trend: natuursteen, terrazzo en marmers

0

Dekton is de interieurtrend ‘natuurlijk’ niet ontgaan en presenteert een moodboards voor materialen met de uitstraling van natuursteen.

Natuurlijke materialen zijn momenteel razend populair. Dekton haakt in op deze trend met een moodboard voor de keukenindustrie. De Stonika collectie van Dekton by Cosentino bevat namelijk meerdere ontwerpen die er uit zien als echt natuursteen.

Zo is Bergen afgeleid van de Portobello natuursteen met een subtiele lichtgrijze ondergrond en een donkergrijze ader. Olimpo is geïnspireerd op Carrara marmer, een luxe product dat vooral voor kostbare projecten gebruikt wordt. Het Dekton-alternatief daarentegen is een betaalbaar materiaal.

Arga

De Dekton Stonika-collectie bestaat uit de volgende vier kleuren: Bergen, Olimpo, Arga en Korso. Het materiaal is glanzend, maar voor krassen hoeft de gebruiker zich weinig zorgen te maken. Dekton is namelijk een ultracompact materiaal dat UV-, kras-, vlek-, zuur- én hittebestendig is en zeer goed bestand is tegen stoten en thermische schokken.

Het wordt gemaakt van een verfijnde mix van grondstoffen van glas, porselein en kwarts. Met een geavanceerd productieproces wordt onder hoge temperaturen en extreme druk het ontstaan van natuursteen nagebootst. Het resultaat is een plaatmateriaal dat bij uitstek geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen, waaronder vloeren, gevels, wandbekleding, werkbladen, trappen en meer.

Dekton is verkrijgbaar in platen van groot formaat tot 320 cm x 144 centimeter en in verschillende diktes.

Leave A Reply