Uitbreiding van het Häfele Axilo plintverstelsysteem

0

Häfele heeft nieuwe stelpootjes ontwikkeld voor het Axilo-assortiment. Er is speciale aandacht besteed aan keukeninstallatie op ruwe vloeren, met zware constructies en inbouwapparatuur op werkhoogte.

De Axilo is het plintverstelsysteem van Häfele. De combinatie van het verstelgereedschap met de bijbehorende plintverstelpoot maakt het stellen van een keuken of meubel tot een eenvoudige zaak, belooft de fabrikant. Zonder bukken, kruipen of strekken kan ook een achterste stelpoot eenvoudig bereikt worden. Het Axilo verstelgereedschap kan in elke hoek gepositioneerd en toegepast worden. Daarbij is het mogelijk om vóór de keuken of het meubel te werken, waardoor de waterpas tijdens het stellen in zicht is, wat tijd en energie bespaart. De verstelpootjes zijn beschikbaar voor plinthoogtes vanaf 35mm tot 200mm.

Ruwe vloeren of zware keukens

Vooral bij ruwe ondervloeren en/of zware constructies wil de vloer zich tijdens het aandraaien van het stelvoetje nog wel eens ‘invreten’ in het kunststof voetje. Dit maakt het aandraaien zwaar en er kunnen vervelende resten op de vloer achterblijven bij verplaatsing.

Door nu het AXILO ABS-inzetstuk inzet ónder het Axilo stelvoetje te plaatsen, wordt het verstellen aanzienlijk makkelijker. Door de materiaalstructuur en de bolle vorm is deze toepassing aan te bevelen voor zware kastconfiguraties en delicate vloeren. Het voetje is tot 110 kilogram belastbaar.

Geluidsreductie van keukenapparatuur

Trillen, brommen en zoemen veroorzaakt door elektrische aparaten kunnen een ware irritatie oproepen. Keukenapparatuur wordt over het algemeen wel steeds stiller maar dit effect wordt verminderd door het plaatsen van de apparaten in hoge kasten.

Hier moet het nieuwe Axilo stelletje met geluidsisolator bij helpen. De trillingen van de kast worden namelijk niet doorgegeven aan de vloer, wat geluidsoverlast voorkomt.

Leave A Reply