Uitstel belastingbetaling mogelijk bij omzetdaling door corona

0

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor winkeliers. Niet in de laatste plaats omdat de omzet flink zal teruglopen deze maand. INretail heeft op een rij gezet wat je kunt doen om de schade te beperken.

INretail en MKB Nederland hebben gelobbyd voor verschillende maatregelen die de retailer moeten helpen. Zo kun je nu uitstel aanvragen voor het betalen van belastingen. Met het besluit voor bijzonder uitstel van betalingen hoop de Belastingdienst de gevolgen van het Coronavirus voor ondernemers te verzachten. Het is bovendien mogelijk om het betalen van de voorlopige aanslag aan te passen.

Voor het aanvragen van uitstel van betaling moet je een brief sturen aan de Belastingdienst. Hierin leg je uit hoe je door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen. “De invorderingsmaatregelen worden dan gestopt”, legt INretail uit. “Er hoeft geen boete te worden betaald vanwege het niet op tijd betalen van BTW of loonbelasting.”

Op de website van INretail is een modelbrief te vinden die ondernemers kunnen gebruiken.

Bij de brief waarin je uitstel van betaling aanvraagt, vraagt de Belastingdienst om een verklaring van een derde deskundige. Op de website van INretail is te lezen wat er precies moet staan in deze verklaring en wie een ‘derde deskundige’ kan zijn.

 

Leave A Reply