‘Uitvinder’ van de woonkeuken overleden

0

Sir Terence Conran staat bekend als de man die de manier waarop wij wonen en eten veranderde. Zo zou hij de woonkeuken hebben uitgevonden, net zoals het interieurboek en de loungecultuur. Conran overleed op 88-jarige leeftijd in zijn woning in Berkshire, Engeland.

Het is 1956 wanneer Conran zijn eigen design studio opzet en start met de verkoop van de Summa-meubellijn. Acht jaar later opent hij zijn eerste Habitat-winkel met huishoudelijke producten en meubels met moderne ontwerpen. Habitat groeide al snel uit tot een grote keten die ook in Nederland actief was tot 1999. In dat jaar werd de concurrentie van HEMA en Ikea te groot in Nederland.

Conran verkocht in 1902 zijn laatste aandelen in Habitat en startte een nieuwe keten genaamd Conran Shops. Daarnaast zette hij een aantal andere nieuwe merken op, schreef meer dan vijftig boeken over design filosofie en richtte eigen winkels en restaurants in en werkte onder meer voor Marks & Spencer en andere ketens.

“Mijn geheim? Ik voel aan hoe mensen willen wonen, welke interieurspullen ze leuk vinden en in wat voor decor ze willen eten. Dat is mijn geluk. Want mensen weten zelf niet wat ze willen, tot het hun gegeven wordt.”

– Sir Terence Conran

Comments are closed.