Vijf nieuwe kookboeken voor kerst

0

Kerst

De titel van dit nieuwe kookboek van Donna Hay zegt natuurlijk alles. Het staat vol kerstrecepten: zowel de bekende klassiekers als moderne varianten. Het boek biedt inspiratie voor voor- en bijgerechten, maar ook voor luxe hoofdgerechten met bijvoorbeeld ham, kalkoen of kreeft. Voor een feestelijke afsluiting van het kerstdiner heeft Hay nagerechten bedacht als luchtige meringues, kruidig gebak, spectaculaire trifles en ijsdesserts.

Omdat het bereiden van een kerstdiner voor de meeste mensen een uitdaging is, laat de auteur van dit kookboek door middel van stap-voor-stapfotografie zien hoe je een gerecht kunt voorbereiden. Daarnaast geeft ze tijdbesparende trucjes en tips voor de beste planning.

ISBN: 978 90 00 37027 6 | Uitgever: Spectrum

Kleine hartige taartjes

Na het succes van Kleine taartjes verschijnt nu: Kleine hartige taartjes van Petit Gâteau eigenaresse Meike Schaling. Dit kookboek bevat 65 heerlijke recepten voor hartige tartelettes, cakes, quiches, madeleines en brioches van de enige écht Franse patisserie in Amsterdam. Overigens is dit boek niet alleen geschikt voor ervaren bakker. Meike Schaling beschrijft haar recepten op een manier die ook voor beginners goed te volgen is.

ISBN:9789021574332 | Uitgever: Kosmos uitgevers

Ons Bakboek

Niets zo heerlijk als zelfgebakken taart, koekjes, cake of biscuit. Zeker met kerst. Dit is ook een mooie gelegenheid om eens zelf brood te bakken.

Omdat de vorige edities goed verkocht zijn, is nu een derde, volledige herziene versie uitgebracht. Ons Bakboek – het kleinere zusje van het alombekende Ons Kookboek – is daarmee een beproefde basishandboek geworden voor de thuisbakker.

De eerste uitgave van Ons Bakboek verscheen al in 1990. Het verkocht goed omdat het onder meer praktische recepten en stap-voor-stap omschrijvingen bevat van geval uit de hele wereld. Van chocoladetaarten en koekjes tot een eenvoudig wit brood: alles komt aan bod.

EAN 9789401460439 | Uitgeverij: LANNOO

Borreltijd

Kerst betekent natuurlijk ook de hele dag borrelen. Of eigenlijk drie dagen borrelen en dan mogen we met oud en nieuw wéér. Wie geen inspiratie heeft voor borrelhapjes kan terecht bij het nieuwe kookboek Borreltijd van Susan Aretz.

Zij heeft maar liefst zeventig borrelhapjes bedacht waarmee je borrelplanken met thema’s kunt creëren. Een handige tip van de schrijfster: wie zijn borrelplank goed vult, hoeft eigenlijk na die tijd de keuken niet meer in. De gasten hebben aan al die heerlijke hapjes al genoeg.

ISBN: 9789046825853 | Uitgeverij: Nieuw Amsterdam

Smokey Goodness

Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites neemt culinair avonturier Jord Althuizen je mee naar Amerika. Dat land staat natuurlijk bekend om zijn burgers en waar het creëren van de perfecte barbecuesaus tot kunt verheven wordt.

In dit kookboek reis je met Althuizen langs de deli’s van New York en de foodtrucks in Portland. Naar aanleiding van alle inspiratie die hij opdeed in Amerika, bedacht hij big-bigger-biggest BBQ sandwiches, hete BBQ taco’s en spicy BBQ snack-on-a-stick. Kortom, genoeg recepten voor een winterbarbecue.

ISBN: | Uitgever: Kosmos Uitgevers

Leave A Reply