Vijfde maand op rij omzetgroei keukenzaken

0

Voor doe-het-zelf-winkels, keukenspeciaalzaken en leveranciers van vloeren lijkt geen sprake van coronacrisis. Deze zaken laten opnieuw een omzetstijging zien, meldt het CBS. Dit is de vijfde maand op een rij dat de omzet hoger is dan vorig jaar.

“De detailhandel heeft in mei 8,2 procent meer omgezet dan in mei 2019”, meldt het CBS. “Dat is de grootste groei in 14 jaar tijd. Het verkoopvolume lag 5,9 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online bijna 50 procent meer omgezet.”
Dat wil uiteraard niet zeggen dat de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus geen effect heeft gehad op de detailhandel, maar het verschilt sterk per sector. Zo noteerden winkels met doe-het-zelfartikelen opnieuw een recordstijging van de omzet. Kleding- en schoenenwinkels daarentegen kampen met sterke omzetdalingen. 
Voor winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren was mei een bijzonder goede maand. De recordgroei van april werd in mei nog eens overtroffen.

Comments are closed.