Vipp brengt zeer gelimiteerde serie vuilnisbakken

0

Vipp brengt een ode aan de oprichter Holger Nielsen met een vuilnisbak die is uitgevoerd in de lichtblauwe kleur van Nielsen’s Amerikaanse oldtimer. Wie deze vuilnisbak in huis wil halen, moet er snel bij zijn. Er worden maar zeventig stuks gemaakt.

Holger Nielsen had een grote passie voor Amerikaanse oldtimers. Hij kon de functionele, industriële vormgeving van deze auto’s erg waarderen, iets wat ook terug te vinden is in zijn eigen producten. De vuilnisbak is inmiddels een klassieker geworden. Zo werd dit product in 2009 opgenomen in de vaste collectie van het MoMa in New York. Iedere vuilnisbak uit de gelimiteerde, lichtblauwe oplage is genummerd en wordt geleverd met een handgeschreven briefje.

“My father used his craftsmanship to not only build the Vipp bins but to restore American cars as well. This bin is a tribute to his craftsmanship and passion. I feel humbled that we honour his work this way. The light blue colour of the bin is identical to his favourite car – a 1950 Nash Rambler.” 

– Jette Egelund, tweede generatie Vipp eigenaar

Nieuw model

Naast de gelimiteerde oplage introduceert Vipp deze zomer ook een nieuw model vuilnisbak. Het gaat om een vuilnisbak zonder deksel, de Open Top Bin. Dit model is verkrijgbaar met een zilverkleurige of matzwarte bovenkant.

Comments are closed.