Vipp inspiratie: Logeren in Belgische bunker

0

Hoewel Axel en Margaux nooit van plan waren een B&B te openen, kwam het idee toen een wel heel bijzondere locatie beschikbaar kwam in Knokke-Heist. Voor de keuken, de centrale ruimte in de B&B, kozen ze voor Vipp.

Photos: Tim Van de Velde

“Toen we zagen dat The Bunkers te koop was, wilden we het direct kopen. Maar we moesten natuurlijk ook bedenken wat we met zo’n unieke locatie konden doen. Een bed and breakfast leek een ideale optie, omdat bezoekers hier de unieke natuur en omgeving van Knokke kunnen ervaren”, vertelt Axel.

Het architecten bureau Govaert & Vanhoutte uit Brugge werd gevraagd om de oude boerderij, wat ooit een fort was, te verbouwen tot geschikt gastenverblijf. De twee stenen gebouwen deden ooit dienst als wachthuis en gevangenis. Ze maakten deel uit van een fortificatie op de Nederlands-Belgische grens.

Om beide gebouwen met elkaar te verbinden, zijn ze verlengd door middel van een houten constructie en een glazen tussenstuk. Onder de gebouwen is op 1,5 meter diepte een tunnel gegraven die het huis met het zwembad  onder de B&B verbindt. De tunnel is maar liefst 2,5 meter hoog.

Voor de renovatie zijn ook materialen hergebruikt. Zo is de originele vloer van de oude boerderij nog te vinden in de woning en de B&B.

 

De keuken

“De keuken moest de meest belangrijke ruimte in de B&B worden, want we wilden een ruimte creëren waar onze gasten echt kunnen genieten. We zijn daarin niet teleurgesteld”, vertelt Axel.

Het koppel heeft gekozen voor een matzwarte keuken van gepoedercoat staal van het Deense merk Vipp. “We hebben in de afgelopen jaren al een aantal Vipp producten gekocht en toen we op een gegeven moment de website bezochten, kwamen we erachter dat dit merk niet alleen huishoudelijke producten maakt, maar ook complete keukens!”, aldus Margaux.

“We werden gelijk verliefd op de industriële look van de keuken en toen we hem in het echt zagen, vonden we de keuken ook erg robuust. Dat is natuurlijk heel belangrijk wanneer je een keuken gebruikt voor professionele doeleinden, zoals in een B&B. Onze gasten gebruiken de keuken elke dag. Die staat er niet voor de show.”

Locatie : Knokke-Heist, West Vlaanderen, België

Architect : Benny Govaert, Architectuurburo Govaert & Vanhoutte bvba

Interieur designer : Kristof Goossens, anversa architecture & development

Het gebouw: Een fort uit 1785 dat nu in gerestaureerde staat dienst doet als woning en B&B.

Leave A Reply