VOLA kraan bestaat 50 jaar

0

De eerste VOLA kraan werd in 1968 ontwikkeld door niemand minder dan de wereldberoemde designer Arne Jacobsen. Dit jaar bestaat de kraan vijftig jaar. Een mooie gelegenheid om de rijke historie van de kraan onder de aandacht te brengen.

Arne Jacobsen

Jacobsen ontwierp de kraan voor de Nationale Bank van Denemarken. Het bleek een succesvol ontwerp. Nu, vijftig jaar later, is de kraan nog altijd in productie. VOLA zal dit jaar volop aandacht besteden aan het jubileum.

Historie

In de loop van dit jaar toont de fabrikant meerdere korte films over verschillende processen in de fabriek. Ook wordt de geschiedenis van de kraan onder de aandacht gebracht.

Eén van de belangrijkste gebeurtenissen is de introductie van Managing Director Teit Weylandt die samen met Arne Jacobsen het concern groot maakte eind jaren zestig. Zij werkten samen aan de modellen 111, KV1 en HV1. Na de dood van Jacobsen in 1971 nam Weylandt het stokje over.

Kleurrijk

Samen met Carsten Overgaard ontwikkelde hij nieuwe producten voor de VOLA-serie. In de jaren zeventig werden bijvoorbeeld kleurrijke exemplaren toegevoegd, passend bij de trends van die tijd. De eerste kleuren van waren bijvoorbeeld grijs en oranje. Als Managing Director werkte Overgaard vervolgens samen met Sales Director Poul Overgaard. Zij namen het concern in 1988 over.

Zowel de originele VOLA kranen als de vele nieuwe ontwerpen van de laatste tien jaar kregen verscheidene internationale design awards toegekend. Alle VOLA kranen worden geproduceerd in de VOLA fabriek in Horsens, Denemarken.

 

 

 

 

Leave A Reply