VT Wonen & Design beurs

0

De VT Wonen & Design beurs is weer van start en K&D nam een kijkje bij de keukenzaken en leveranciers van kookapparatuur op deze designbeurs. De sfeer is positief en de stemming zit er goed in.

Jacob staat dit jaar voor het eerste op de VT Wonen & Design beurs en laat een opvallend stoere geroest stalen keuken zien. Daarboven hangen twee lampen,… ogenschijnlijk. Eén blijkt een afzuigkap te zijn.

“Deze beurs bevalt ons tot nu toe goed. Het zal misschien anders zijn als je stand niet bezocht wordt, maar daar hebben wij geen last van.”

Dennis Sieval van Interieur Betondesign en Houtenfronten is tevreden over zijn plek op de beurs. Hij vertelt consumenten onder meer over de coating waarmee hij zijn betonnen werkbladen behandeld en het onderzoeksproces wat vooraf ging aan de keuze voor die coating.

“We hebben er meer dan tien onderzocht en dit bleek absoluut te beste. Dat verhaal kan ik op deze beurs heel goed vertellen. We kunnen het zelfs laten zien. Al sinds de start van de beurs ligt er een plas wijn op onze betonnen tafelblad, maar een vochtig doekje erover en het blad is weer schoon.”

Voor deze VT Wonen & Designbeurs hebben Nolte Küchen en Boretti de handen ineen geslagen. Op hun gezamenlijke stand toont Boretti een breed assortiment apparaten en Nolte Küchen nieuwe kleuren. Zo staat er een keuken met Platina grijze kastfronten en is de begin dit jaar geïntroduceerde Torino keuken in de kleur Lava uitgevoerd.

Jerry Lee Smith (Nolte) en Sjors Siep (Boretti) zijn niet alleen tevreden over de samenwerking, maar ook over de beurs zelf. Smith:

“Dit is een heel prettige beurs. Mensen komen hier echt voor de gezelligheid, het is een dagje uit. We krijgen veel aanloop.”

Voor Stoves is het als fornuizenmerk niet makkelijk in een tijd dat de aandacht van keukendealers veelal uit gaat naar inductiekookplaten met een ingebouwd afzuigsysteem, aldus Bart Veerman. Daarom zijn aanwezigheid op de VT Wonen & Design beurs belangrijk.

“Ik richt mij hier direct op de consument en dat gaat heel goed. We kunnen hier laten zien dat een fornuis nog steeds een prachtige uitstraling heeft en dat een exemplaar met inductie zeker de moeite waard is om te bekijken. Aan de vlakke plaat op het fornuis moeten consumenten soms nog wel even wennen, maar dat is een kwestie van tijd.”

Johan Slooijer maakt al jaren houten laden die te verkrijgen zijn via houtenladen.nl. De meubelmaker wil graag de schoonheid laten zien van de tandverbinding die ambacht en vakmanschap uitstraalt. Op de VT Wonen & Design beurs laat hij voor het eerst een compleet uitgedacht keukenconcept zien waarin deze houtverbinding de hoofdrol speelt. Een bijzondere keuken die veel aandacht trekt.

“Ik ben vooral vakbeurzen gewend en in vergelijking daarmee ben ik echt heel tevreden over dit evenement. Er is een stuk meer aanloop. Ons plekje, aan de rand van een hal en vlak bij de ingang, is natuurlijk ook heel prettig. We zijn er per toeval terecht gekomen, maar misschien moeten we die alvast maar vastleggen voor volgend jaar.”

Leave A Reply