VVD omarmt plan INretail

0

Deze week is een wetsvoorstel ingediend om blurring beter mogelijk te maken. Een wens die INretail uitgebreid heeft besproken met VVD Tweede Kamerlid Eric Ziengs. Hij heeft daarop het wetsvoorstel ingediend.

Een glaasje wijn bij de verkoop van een wijnklimaatkast. Dat mag niet. Drank verkopen mag niet zomaar in Nederland. Daar komt nu verandering in.

Met een groep ondernemers ging INretail al in 2016 naar Den Haag om dit punt kracht bij te zetten. Als de wet erdoor komt wordt het makkelijker om in de winkel verschillende functies te mengen.

Nu mag een boekwinkel bijvoorbeeld geen wijn verkopen bij een boek over wijnen. Allerlei regels belemmeren de sfeerbeleving die bij heel veel retailconcepten het plaatje compleet kan maken.

Paul te Grotenhuis, woordvoerder van INretail: “Denk aan een glaasje bubbels bij de aankoop van een bruidsjurk of een drankje bij een workshopdiner in een mooie keukenzaak. De Raad van State buigt zich de komende maanden over het wetsvoorstel en komt na de zomer met een advies.”

 

Leave A Reply