By

Met een brief heeft de inspectie SZW (voormalige arbeidsinspectie) bekend gemaakt de komende periode bijna 3.000 winkels te gaan controleren op de wettelijk verplichte RI&E. Dit meldt brancheorganisatie INretail.

“Diverse ondernemers ontvingen inmiddels een rechtstreekse waarschuwingsbrief. In de ogen van de inspectie is het aantal ondernemingen dat de RI&E nog niet heeft uitgevoerd te groot”, vertelt woordvoerder Paul te Grotenhuis. “Bij een bedrijfsongeval kan een boete tot € 3000,- worden uitgedeeld als er geen actuele RI&E aanwezig blijkt te zijn.

Oproep

INretail roept ondernemingen op de RI&E uit te laten voeren en geconstateerde verbeterpunten aan te pakken. De brancheorganisatie waarschuwt daarbij voor aanbieders die veel te hoge tarieven rekenen en heeft daarom een eigen RI&E-service opgetuigd.

Te Grotenhuis: “De ondernemer wordt het controle- en invulwerk van 120 vragen uit handen genomen door een RI&E specialist. Daardoor blijft het tijdsbeslag voor de ondernemer beperkt. Ook wordt een plan van aanpak opgesteld als uit de Risico Inventarisatie & Evaluatie verbeterpunten naar boven komen. Voor leden is deze RI&E service aantrekkelijk en dat geldt, ondanks een toeslag, ook voor ondernemingen die niet bij INretail zijn aangesloten.”

Gerelateerde berichten

“Luxueus tijdloos en doelbewust in eenvoud.” Zo omschreef de de jury van de iF Design Awards de...

Cevisama is een gigantische beurs voor keramiek, badkamerproducten en natuursteen in Spanje. Hier...

Europese ontwerpstudenten worden uitgenodigd om deel te nemen aan de nieuwe Formica Formations...

Leave a Reply