Waarschuwing voor retailers zonder RI&E

0

Met een brief heeft de inspectie SZW (voormalige arbeidsinspectie) bekend gemaakt de komende periode bijna 3.000 winkels te gaan controleren op de wettelijk verplichte RI&E. Dit meldt brancheorganisatie INretail.

“Diverse ondernemers ontvingen inmiddels een rechtstreekse waarschuwingsbrief. In de ogen van de inspectie is het aantal ondernemingen dat de RI&E nog niet heeft uitgevoerd te groot”, vertelt woordvoerder Paul te Grotenhuis. “Bij een bedrijfsongeval kan een boete tot € 3000,- worden uitgedeeld als er geen actuele RI&E aanwezig blijkt te zijn.

Oproep

INretail roept ondernemingen op de RI&E uit te laten voeren en geconstateerde verbeterpunten aan te pakken. De brancheorganisatie waarschuwt daarbij voor aanbieders die veel te hoge tarieven rekenen en heeft daarom een eigen RI&E-service opgetuigd.

Te Grotenhuis: “De ondernemer wordt het controle- en invulwerk van 120 vragen uit handen genomen door een RI&E specialist. Daardoor blijft het tijdsbeslag voor de ondernemer beperkt. Ook wordt een plan van aanpak opgesteld als uit de Risico Inventarisatie & Evaluatie verbeterpunten naar boven komen. Voor leden is deze RI&E service aantrekkelijk en dat geldt, ondanks een toeslag, ook voor ondernemingen die niet bij INretail zijn aangesloten.”

Leave A Reply