Wat we kunnen verwachten van IFA 2019

0

IFA, de grootste elektronicabeurs van Europa, is weer in aantocht. Volgende week woensdag mag de pers al een kijkje nemen, twee dagen later opent de beurs ook voor het grote publiek.

Smart kitchen

Smart home is natuurlijk hét onderwerp van IFA 2019 en daar hoort ook slimme keukenapparatuur bij. LG kondigt bijvoorbeeld al aan dat de ThinQ app verbeterd is en dat je nu niet alleen zelf commando’s kunt geven aan je apparatuur, maar dat je smart apparatuur ook met je mee denkt en suggesties doet.

Schone lucht

In 2017 was al één op de vier verkochte dampkappen een recirculatiekap en de stijgende lijn in de verkoop van dit type zet door. Het is dus te verwachten dat we een hoop nieuwe modellen zullen tegenkomen op de IFA, maar ook ontwikkelingen op het gebied van filtersystemen.

De afgezogen dampen komen immers weer gewoon het huis binnen en dan moet de lucht natuurlijk zo goed mogelijk gereinigd zijn. Op fijnstof en geurtjes zit de consument niet te wachten.

BSH kondigt al twee nieuwtjes aan: het CleanAir Plus met gepatenteerde golvende filters die voorzien zijn van een koolstoffilterlaag die visgeur kan absorberen en het Cair sensorstation van leverancier NuWave dat allergenen en pollen detecteert en de luchtkwaliteit in een ruimte monitort. Daar willen we natuurlijk het fijne van weten!

Robots

Als je ergens iets nieuws wilt horen over robots voor de consumentenmarkt, dan is IFA de uitgelezen plek. Tijdens eerdere edities van deze beurs zagen we al rondrijdende koelkastjes die een biertje kwamen brengen en zelfkazende robotarmen. We zijn erg nieuwsgierig naar deze editie van IFA en zullen robotervaringen live vanaf de beurs met u delen.

De nieuwe Design40 kookplaat van STEEL

Zwart, zwart, zwart

Zwart, en dan met name mat zwart, is en blijft een trendkleur. Ook in 2020. We verwachten dan ook veel zwarte kookapparaten in de beurshallen van IFA, maar worden stiekem ook wel nieuwsgierig naar de volgende trendkleur. Hopelijk is daar al iets van te zien volgende week.

 

Leave A Reply