“We hebben de citruspers opnieuw uitgevonden”

0

Het Eindhovense merk Espressions komt met een citruspers waarmee je met één druk op de knop twee verschillende sappen kunt persen van diverse citrusvruchten. The Juicer is ontwikkeld door topdesigners en -ingenieurs van Nederlandse bodem.

The Juicer heeft een karakteristieke roestvrijstalen kegel die zo is vormgegeven dat wanneer deze met de klok mee draait er een heel ander sap verkregen wordt, dan wanneer hij tegen de klok in draait. Fris en helder sap versus een romige en vezelrijke sap van sinaasappels, limoenen of grapefruits. De perskegel zorgt er ook voor dat de bittere vruchtkern in de schil blijft zitten voor een zoetere smaak.

Het is mogelijk om met The Juicer granaatappels te persen. Daarnaast kan de gebruiker gezonde smoothies maken door verse sinaasappelsap te mixen met verse of bevroren vruchten.

Design

Espressions, ook bekend van andere keukenmachines zoals de MixMaster en de Smart Kettle, had als doel om een iconische citruspers te ontwikkelen. Vijf jaar later, in nauwe samenwerking met het bekende ontwerpbureau VanBerlo uit Eindhoven en de Noord-Hollandse fabrikant Bravilor Bonamat is the Juicer een feit.

De citruspers opnieuw uitgevonden

De keuze voor een Nederlands ontwerpbureau en een Nederlandse fabrikant voor de productie is essentieel gebleken bij de ontwikkeling van The Juicer. Marc Berendsen, eigenaar van Espressions daarover: “Dutch Design is wereldwijd tot een begrip verworden. Ons doel was om een citruspers te ontwikkelen die na twintig jaar nog steeds feilloos functioneert én weer in Europa gemaakt wordt. Dit klinkt misschien simpel maar dat is het niet. We hebben de citruspers in feite opnieuw uitgevonden.”

 

Comments are closed.