Wegdromen met keukenfabrikant Vipp

0

Dankzij coronamaatregelen kunnen we geen kant op. Een vakantie zit er voorlopig niet in. Maar Vipp laat ons even wegdromen met prachtige plaatjes van de The Bolder Sky Lodges in Noorwegen.

Fotografie: Anne Bråtvit

In de Lysefjorden in Noorwegen beheert Tom Norland een bijzondere accommodatie. The Bolder Sky Lodges hebben een fantastisch uitzicht op de fjorden.

Norland kocht in 2010 zo’n 170 hectare grond waar hij aanvankelijk kleine hutten op wilde zetten. Maar al snel realiseerde hij zich dat dit plan niet goed genoeg was voor deze locatie.

“My intention was to give visitors a front row view to one of the best-known fjords in the world. The border between inside and outside had to be blurred to convey the feeling of floating in nature.”

– Tom Norland

Architect John Birger Grytdal van Norgeshus heeft voor Norland kubuswoningen ontworpen met twee verdiepingen. Deze zijn helemaal bekleed met Canadees cederhout en ze balanceren op één stalen pilaar die 3,5 meter de grond in is geboord.

Iedere lodge beslaat 22 vierkante meter leefruimte. Vipp heeft hiervoor de keukens, het meubilair, de verlichting, het servies en de accessoires geleverd. Nieuwsgierig naar wat een overnachting in zo’n lodge kost? Klik dan hier.

 

Comments are closed.