Whirlpool Corporation klimaatneutraal in 2030

0

Whirlpool Corporation gaat wereldwijd alle fabrieken en bedrijfsprocessen klimaatneutraal maken in de aanloop naar 2030. De toezegging heeft betrekking op meer dan dertig productielocaties en alle grote distributiecentra wereldwijd.

Whirlpool Corporation belooft daarnaast om de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door het gebruik van haar producten in 2030 met 20 procent te verminderen. Deze doelstelling is goedgekeurd door het Science Based Targets-initiatief en bouwt voort op de 60 procent reductie die het bedrijf bewerkstelligde sinds 2005.

“Whirlpool Corporation werkt al geruime tijd aan verduurzaming”, aldus Marc Bitzer, voorzitter en CEO van Whirlpool Corporation. “Onze klimaatneutrale ambitie is een belangrijke mijlpaal in onze voortdurende inspanning voor een gezonder leven voor iedereen en onze planeet.”

Ook indirecte uitstoot beperken

Whirlpool wil niet alleen recyclebare producten maken, maar gaat ook gebruik maken van honderd procent hernieuwbare energie door een combinatie van windturbines en zonnepanelen. Daarnaast wordt ledverlichting geïnstalleerd en energiebeheersystemen aangepast. Bovendien zal het concern investeren in CO2 verwijdering om zo eventuele resterende emissies die niet kunnen worden vermeden te compenseren.

“We zijn trots op onze ambitie, maar erkennen dat onze klimaatimpact verder reikt dan enkel onze eigen fabrieken en processen”, aldus Ron Volgewede, Global Sustainability Director voor Whirlpool Corporation. “Daarom zijn we vastbesloten om te blijven werken aan verbeteringen in de gehele productieketen.”

 

Comments are closed.