By

Met de aanschaf van receptensite en app Yummly is Whirlpool meer dan een miljoen recepten rijker. Deze kunnen gebruikt worden in de slimme keukenapparatuur van de fabrikant.

Bron: CNet

De waarde van Yummly wordt geschat op bijna honderd miljoen dollar en telt meer dan 20 miljoen geregistreerde gebruikers. Hoeveel er betaald is voor de overname is niet bekend.  Whirlpool gaat de recepten inzetten in de slimme keuken. Zo weten we dat de fabrikant al een poosje bezig met de ontwikkeling vaneen bijzonder futuristische kookplaat waarbij het werkblad feitelijk veranderd in een enorme tablet waarop gekookt kan worden.

“Elke dag gebruiken miljoenen consumenten van over de hele wereld producten van Whirlpool, om maaltijden te bereiden voor hun gezin. Met Yummly wordt het plannen van maaltijden een stuk minder stressvol en helpen we de eeuwenoude vraag te beantwoorden: ‘wat eten we vanavond?’” laat het bedrijf in een statement weten.

Slim huishouden

Whirlpool maakt steeds meer huishoudelijke apparaten slim. Zo lanceerde het in januari op de CES in Las Vegas de Smart All-in-One Care Washer and Dryer Combo. Een mond vol, maar het komt feitelijk neer op een wasdroogmachine met WiFi connectie. Dit betekent dat we het apparaat op afstand kunnen bedienen en we krijgen een seintje wanneer de was klaar is.

Zo investeert Whirlpool ook in smart keukenapparatuur en heeft het ovens ontwikkeld die communiceren met de thermostaten van Nest. Verder zullen nieuwe smart apparaten kunnen communiceren via Alexa van Amazon en werkt Whirlpool al een tijdje samen met de software van Innit.

 

Gerelateerde berichten

Sorry, deze inhoud is alleen toegankelijk voor abonnees op onze nieuwsbrieven. Verder lezen? Meld...

Landal GreenParks kreeg al een onderscheiding als ‘meest duurzame reismerk van Nederland’ en...

Hoe ga je (meestal) naar IKEA? Met de auto natuurlijk. Je koopt namelijk steevast meer dan je in...

Leave a Reply