Zes biedingen op Alno AG

0

In de showroom van Alno is het opvallend rustig. De prachtige keukenopstellingen worden door slechts enkele bezoekers bekeken. De rest komt samen in de loungeruimte achter de ontvangsthal waar de tafels wel vol zitten. Er valt dan ook een hoop te bespreken, het faillissement is definitief een feit. Alno AG, Wellmann en Pino zitten nog steeds in surseance van betaling.

Wat krijgt men te horen aan die tafels? Ron Houter, verkoopleider en directeur Benelux, wint er geen doekjes om.“Alle activiteiten van Alno die enigszins geld kosten, liggen stil. Dat betekent dat er geen kast meer wordt geproduceerd en geen onderdeel meer wordt uitgeleverd. Ja, dat is vervelend voor wie al een keuken heeft geïnstalleerd, maar nog wacht op ontbrekende onderdelen. Maar zij hebben pech en moeten nu zelf voor een oplossing zorgen. Dit klinkt hard, dat is het ook, maar het is niet anders.”

Bieders

Ondertussen vinden achter de schermen besprekingen over de verkoop van Alno plaats. Zes bieders zijn er op het moment van schrijven, waaronder de voormalig CFO Ipek Demirats, en de uitkomst is nog onzeker. 

“Ondertussen proberen we de zaken hier goed op te lossen. Gevoelsmatig laten we onze klanten in de steek, maar rechtmatig doen we wat juist is. Het wrange is: de recente veranderingen binnen het bedrijf werkten en Alno werd als keukenleverancier weer heel succesvol”, concludeert Houter. 

“Ik spreek zo met een klant die dit jaar uitsluitend voor Alno koos en hij heeft nog nooit zoveel keukens verkocht in 8 maanden tijd. De fabriek zat bijna tegen de max van haar capaciteit. Het is zonde dat het nu zo moet gaan, maar je weet nooit wat de toekomst brengt.” 

 

Leave A Reply