Zes opvallende designkeukens uit 2020

0

In 2020 zijn weer talloze bijzondere keukens ontworpen. Ondanks de pandemie hebben ontwerpers niet stil gezeten. We laten een paar opvallende, inspirerende exemplaren zien.

Deze diepblauwe keuken doet ons natuurlijk gelijk denken aan Ruben van Megen die we voor K&D interviewden. Maar dit is een exemplaar van Bureau de Change Architects voor een Londense woning genaamd The Slab House. De keuken is geplaatst in een betonnen uitbouw met een wit interieur.

Yellow Cloud Studio bedacht voor een woning in Londen een kookeiland van een opvallend terrazzo. Dit materiaal contrasteert met de bleke eiken kastfronten van de kastenwand en de terracotta tegels op de achterwand.

Deze knalgroene keuken is van Studio Rajavi voor een appartement in Lyon, Frankrijk. Alle wanden zijn gestuct om de woning een elegante, rustige sfeer te geven. De strakke, zeegroene keuken van MDF zorgt voor een opvallend contrast met de historische haard. De bijpassende achterwand is een belangrijk onderdeel van deze keuken.

Deze kleurrijke keuken doet denken aan de jaren 80. Het staat in Ukraïne en is ontworpen door Ater Architects. De designers hebben muren weggebroken en vervangen door blauwe gordijnen. Er is aan ieder detail gedacht. Zo komt het roze van de tafelpoot terug in de voegen tussen de inktzwarte tegels.

Om de nieuwe kleuren en mogelijkheden van het materiaal te laten zien, ontwierp fabrikant Lapitec deze opvallende showkeuken. De combinatie van hout, wit en een zachte kleur lijkt een trend te worden voor 2021.

Deze keuken is geplaatst in een appartement aan de Belgische kust. Architecten Carmine van der Linden en Thomas Geldof hebben daarom gekozen voor een zeewier-achtige kleur voor de kastfronten van berkenhout. Het stoere stalen werkeiland heeft een werkblad gekregen met een marmerstructuur.

Comments are closed.