Eenvoudig behang kiezen met AR-app

0

Met verf en behang kan snel en eenvoudig een bijzonder accent in de keuken aangebracht worden. Het is soms wel moeilijk kiezen. Is het printje niet te gewaagd en wat zal het effect echt zijn? Fabrikant Graham & Brown heeft daar een moderne oplossing voor, namelijke een augmented reality (AR) app.

Met AR is het visualiseren een eitje. Men kan de daadwerkelijke ruimte bekijken en verschillende behangetjes uitproberen. De Graham & Brown app biedt ook de mogelijkheid om het ontwerp vanuit iedere hoek te bekijken met verschillende lichtbronnen. Tot slot kan men een close-up krijgen van het ontwerp om de details van het behang te bekijken.

Intuïtief

“Het digitale landschap in de interieursector verandert, van ons winkelgedrag tot onze manier van decoreren”, stelt Alan Kemp, Head Brand Marketing bij Graham & Brown. “Veel mensen willen graag hun muur behangen, maar vinden het lastig om het resultaat ervan op de muur in te schatten. Inspiratie is te vinden in zowel de omgeving als online en in tijdschriften, maar voor de meesten ligt de uitdaging in het inschatten van het resultaat in hun eigen huis.

Deze app helpt  hierbij en is zeer intuïtief. Je kunt favorieten opslaan of een afbeelding van de creatie maken om te bekijken en te delen. Als deze creatie je bevalt, kun je hem direct kopen.”

Nieuwste iPhone technologie

De app is in eigen beheer ontwikkeld via het Future Innovations Panel bij Graham & Brown. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste augmented reality-technologie die in een iPhone/iPad is ingebouwd en de camera gebruikt om de afgewerkte muur in realtime te tonen.

Doel

Paul Martin, Hoofd IT bij Graham & Brown, zegt: “Het was ons doel om een intuïtieve, toegankelijke en gemakkelijk te gebruiken app te creëren die technologie gebruikt om het eeuwenoude probleem van visualisatie op te lossen. Bij de testen zagen we dat mensen veel gedurfdere keuzes maken, omdat ze precies zagen hoe een behang eruit zou komen te zien.”

Later dit jaar komt een Android-versie van de app ter beschikking.

Leave A Reply